Stel uw vraag aan mr. Ferda van Benthem Binnen 48 uur antwoord
Stel uw vraag hier!
Menu

Ik ben zelfstandige en arbeidsongeschikt

Jaren geleden sloot u een arbeidsongeschiktheidsverzekering af bij een verzekeringsmaatschappij waar u toen vertrouwen in had. U was gezond en betaalde jaren de hoge premie. En had de overtuiging dat de verzekering er voor u zou zijn, als u wat overkwam.

zelfstandige is arbeidsongeschikt

 

 

 

Dan wordt u ziek. Gelukkig betaalt de verzekerings- maatschappij dan een uitkering. Zoals u overeen kwam.

Maar plotseling krijgt u, nadat u bij een keuringsarts bent geweest, het bericht dat men niet meer betaalt. Er kan geen ‘objectieve oorzaak’ gevonden worden voor uw klachten.

Of een ander argument dat wij veel horen: u kunt uw werk anders inrichten en daardoor toch uw werk blijven doen. En daarmee hetzelfde blijven verdienen als u deed vóór uw arbeidsongeschiktheid.

Zo gaat het vaak. Eerst wordt zonder problemen betaalt. Maar als de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar merkt dat de schade hoog gaat oplopen, kijkt men hoe met onder de uitkering uit kan komen. Blijkbaar is dán het gegeven dat u jaren premie heeft betaald niet meer van belang.

Het is een onprettig gevoel dat uw eigen verzekeraar u in de kou laat staan. En zo eenvoudig als de verzekeraar het doet voorkomen is het niet.

Het is een onprettig gevoel dat uw eigen verzekeraar u in de kou laat staan.En zo eenvoudig als de verzekeraar het doet voorkomen is het niet.

 

 

 

Lees ook onze publicatie: