Stel uw vraag aan mr. Ferda van Benthem Binnen 48 uur antwoord
Stel uw vraag hier!
Menu

Huishoudelijke hulp

In voorgaande artikelen wordt besproken wat letselschade is en wat een advocaat voor u kan doen. Daarbij bespraken wij de aansprakelijkheid van de dader bij een ongeluk, een geweldsmisdrijf of de arts die een medische fout maakt.

Als er aansprakelijkheid is, moet de dader of de verzekeraar van de dader uw schade vergoeden. Wij bespraken dat er materiële en immateriële schade is.
Een voorbeeld van materiële schade is huishoudelijke hulp.

U kunt huishoudelijke hulp vragen via het CIZ, het Centrum Indicatiestelling Zorg, de vroegere thuiszorg. Het krijgen van hulp is niet eenvoudig, denkt u maar aan de wachtlijsten.

Bovendien kijkt de CIZ naar de hulp die de gezinsleden kunnen bieden.
Ook een vrachtwagenchauffeur die lange dagen maakt wordt geacht zijn gewonde vrouw te kunnen helpen bij het huishouden. Dit is niet redelijk.
In zo’n geval kunt u hulp van familie, kennissen of derden vragen.
U kunt hen daarvoor betalen en voor deze kosten een vergoeding aan de wederpartij vragen.

De wederpartij zal deze kosten voor u vergoeden als u door uw letsel uw huishouden niet (goed) kunt uitoefenen en daarbij hulp nodig heeft.

Indien u uw hulp niet betaalt, lijdt u toch schade. De rechter vindt namelijk dat een wederpartij niet mag profiteren van de hulp van uw familie en kennissen, als u evenzeer betaalde hulp had kunnen inschakelen.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid een persoonsgebonden budget aan te vragen. Dit budget ontvangt u zelf. Bij het bepalen van het budget houdt men rekening met uw eigen bijdrage. Daarmee kunt u zelf bepalen welke hulp u inkoopt (de zogenaamde mantelzorg).

2huishoudelijkehulp

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor huishoudelijke hulp en over de vergoeding.