Stel uw vraag aan mr. Ferda van Benthem Binnen 48 uur antwoord
Stel uw vraag hier!
Menu

Hoelang loopt een zaak en wanneer kan een zaak worden afgesloten?

In dit artikel informeren wij u over de afwikkeling van een letselschadezaak. De letselschade kan in veel gevallen pas definitief worden vastgesteld wanneer de medische situatie stabiel is.

Als er een medische eindsituatie is, is vaak pas duidelijk of er blijvende klachten en beperkingen zijn door het ongeluk. Soms is er een onafhankelijke medische expertise nodig. Daarover las u in één van de vorige stukjes meer. De meeste letselschadezaken lopen dus al gauw een jaar tot anderhalf jaar.

Indien er een medische eindtoestand is bereikt en al uw schade, inclusief de eventuele toekomstige schade, kan worden vastgesteld, kan uw zaak definitief worden geregeld.

Niet alle zaken worden definitief geregeld. In sommige gevallen wordt er een zogenaamd voorbehoud gemaakt. Zo’n voorbehoud wordt meestal gemaakt indien er een kans bestaat dat de medische toestand in de toekomst nog kan verslechteren.

Wij kunnen u advies geven over welke manier van afwikkelen in uw geval het verstandigste is.

De meeste letselschadezaken worden nog altijd in onderling overleg geregeld. Het kan echter gebeuren dat er een conflict ontstaat over de afwikkeling van uw zaak. Indien er zo’n conflict ontstaat, kan het nodig zijn dat de rechter om een oordeel wordt gevraagd. Wij kunnen de procedure voor u voeren.